Najveći Hrvatski Turbo-Folk Portal
Dobrodošli - Folk Klub
Blog
nedjelja, rujan 30, 2007



Fahreta Jahić Živojinović poznatija kao Lepa Brena (Tuzla, 20. listopada 1960.), najpopularnija (folk) pjevačica bivše Jugoslavije.

Karijeru je započela 1982. godine i to u jednoj od tada najpopularnijih emisija koju je uređivao pokojni srpski voditelj Minimaks. U kratkoj majici i bermudama je sa svojim bendom "Slatki greh" prisustvovala tom snimanju, no upravo zbog drastične razlike od ostalih "novih nada" njen performans je izbačen iz emisije. Taj snimak je upotrijebljen u "Nedjeljnom popodnevu sa Minimaksom" kao šala na njen račun, no njena karijera tada polazi uzlaznom putanjom. Snimila je par dueta s Miroslavom Ilićem, srpskim folk-pjevačem, snimila desetak filmova, između ostalog, hit-seriju "Hajde da se volimo",...

Bila je prva žena iz Jugoslavije koja je snimala spotove na egzotičnim mjestima, u Turskoj za pjesmu "Robinja", srednjoj Africi za "Tamba lamba", Španjolskoj "Sanjam",... Od 365 dana u godini radnih je bilo oko 300 te svaki dan po 2 koncerta sirom bivše Jugoslavije. Najveći hitovi su joj "Jugoslovenka", "Čik pogodi", "Mile voli disko", "Mani zemlju koja Bosnu nema", "Bosanac", "Živela Jugoslavija" i nezaboravna pjesma "Luda za tobom"

Spektakularni koncert je bio u Bugarskoj pred 100.000 gledatelja gdje je sletjela helikopterom. Brena Nacionale, tada već Internacionale je za svaku novu godinu imala svoj show. 1990. se udala za teniskog asa Slobodana Bobu Živojinovića s kojim ima 2 sina. 2000. godine je otet stariji sin Stefan, te se poslije te akcije svi se sele na Floridu.

Danas je vlasnica folk i turbofolk produkcije "Grand", predstavništva "Red Bull" i "Ford" za Crnu Goru i Srbiju.

Diskografija

  • 1980. - Čačak, Čačak
  • 1982. - Mile voli disko
  • 1983. - Pile moje
  • 1983. - Sitnije Cile, sitnije (singlice)
  • 1984. - Bato, Bato
  • 1985. - Jedan dan života (duet Miroslav Ilić)
  • 1986. - Uske pantalone
  • 1986. - Voli me, voli
  • 1987. - Hajde da se volimo
  • 1988. - Četiri godine
  • 1990. - Boli me uvo za sve
  • 1991. - Zaljubiška
  • 1994. - Ja nemam drugi dom
  • 1995. - Kazna Božija
  • 1996. - Luda za tobom
  • 2000. - Pomračenje sunca
  • 2004. - Dupli CD Hitovi
Filmovi

  • Tesna koža
  • Nema problema
  • Hajde da se volimo
  • Hajde da se volimo 2
  • Hajde da se volimo 3
  • Hajde da se volimo 4-u pripremi
 

folk-club @ 10:02 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
181694
Koliko Vas Ima

users online

DOWNLOAD MP3
Moj Banner

Kontakt Mail:

Anketa
Ocjenite: Usne Boje Vina





Anketa
Kako Vam Se Sviđa Blog




Index.hr
Nema zapisa.